2013. április 11., csütörtök

Ravello

Ravelloba március 31-én mentünk, miután láttuk, hogy Amalfiban lehetetlen parkolóhelyet találni. Gondoltuk megnézzük ezt a városkát és majd utána lesz hely Amalfiban. Így is lett.
Az út Amalfiból Ravelloba sokkal hosszabb, mint a térkép alapján gondoltuk volna, köszönhetően a szűk szerpentinnek. A szokásos helyzet alakult ki itt is. Szembejövő buszok, autók. Leállás, félrehúzódás, stb. A legbiztonságosabb taktika, ha egy nálad is lassabban haladó autó mögé "bújsz", persze ilyenkor a helyiek "rácuppannak" a dudára :) és lehetetlen helyzetekben is előzésbe kezdenek.

Borongós időben érkeztünk a városba
Sajnos a parkolás itt is problémás volt. Egy helyi rendőrtől érdeklődtünk, hogy ma is, azaz vasárnap is kell-e fizetni a parkolásért, és persze kellett. Ajánlott egy védett parkolót a főtér alatt, ahol a sorompón átjutva közel félórát köröztem, mire akadt egy szabad hely, ahova be tudtam állni. A többiek már azt hitték elvesztem... :) A parkolódíj kb. 2,5 euró volt 2 órára, ha jól emlékszem az időre.

A ravellói dóm, barokk és román stílus keveredik
Információk a városról: Ravello. Cittá della Musica néven is emlegetik, az évenként megrendezett Wagner-fesztiválok miatt. Legfőbb látnivaló a Villa Rufolo, a Rufolo család rezidenciája, kertje. Ide 5 eurós belépő ellenében mehetünk be. Érdemes megnézni, érdekes, és szép a kilátás a Salernói-öbölre.

Lássuk a képeket:


Rufolo-kert
Kilátás a hegyekre a Rufolo-kertből
Virágzás előtt jöttünk :(
"Toronylakás"
A villában
A Salernói-öböl
Rufolo-kert (részlet)
Mediterrán panoráma
Kertrészlet
"Vizesblokk"
Pálmák és örökzöldek a villa kertjében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése