2013. április 11., csütörtök

Punta Campanella

Campanella-fok, a Sorrentói-félsziget "legeslegeslegcsücskében" található. Fantasztikus földrajzi élmény két tengeröböl határán lenni. A fok a Nápolyi- és a Salernói-öblöt választja el egymástól. A fok megközelítése során végig (majdnem) tengerparti úton sétálhatunk, folyamatosan láthatjuk Capri szigetét, a mélykék Tirrén-tengert.

Sorrentói-félsziget "legeslegeslegcsücske"
(forrás: Google Térkép)
A gyalogúton, mely Terminiből indul, kb. 45-50 perces sétával juthatunk el a célállomásig, a világítótoronyhoz. A torony az út során sehonnan sem látszik, az ember sokszor elbizonytalanodik, hogy na még mennyit kell menni... :) Maga a világítótorony nem nagy "szám", de a hely... az igen! Az út majdnem végig lejt, úgyhogy fel kell készülni arra, hogy a visszaút nem lesz sétagalopp. De, mondom, megéri!

Műholdas felvétel a Campanella-fokról
(forrás: Google Térkép)
Mivel kocsival mentünk Terminibe, gondoltuk a parkolás itt is gond lesz, de nem. :) Találkoztunk Enricoval és fiával, akik tökéletes marketing-fogással, széles mosollyal "támadtak le" bennünket, ahogy a Punta Campanella-táblákat követve elértük bárjuk, kiskocsmájuk körzetét. Azonnal tudták, hogy hova mennénk, tájékoztattak minket, hogy innen már csak gyalog mehetünk tovább, mert keskeny az út. Barátságosan, kedvesen voltak rámenősek, így engedtünk a "kényszernek" és a kocsma mellett parkoltunk le. "Mi majd figyelünk az autóra!" - mondta Enrico fia.

Itt parkoltam a zöld kerítésnél. Enrico bárja balra előre 15 méter.
(forrás: Google Térkép, Street view)
Igaz, kb. 1,5 km-t még simán mehettünk volna autóval az úton lefelé, de mindannyiunkat annyira elbűvöltek ezek az emberek, hogy csak mosolyogtunk a "cselvetésen"...:)
Enrico legendás figura lehet, sokan "beleszaladtak" már a "kelepcéjükbe" :). Íme egy példa, ahol képet is találhatunk Enricoról: "Enrico áldozatai"... :) Saját készítésű sütemény, sajt és limoncello, ez mind itt beszerezhető, és - nem vagyok megbízott reklámember :) - kitűnőek. Szóval Punta Campanella csodás, Enrico és családja úgyszintén. Feltétlenül kiránduljon el ide, aki csak teheti!

Csak néhány kép a gyalogút során elénk táruló tengerről és Punta Campanelláról:

Néhány gyümölcsöskert és ház is van e "lakatlan" területen
A sirály és Capri
Tenger, olajfák, őrtorony és Capri szigete
Villa Negra
Virágok és a sziget
Hamisítatlan mediterrán táj és hangulat
Punta Campanella, kilátás a Salernói-öbölre
Punta Campanella, a Nápolyi-öböl vize
Punta Campanella, mediterrán tetőcserepek
Punta Campanella, a torony, a bástya és a barakk
Punta Campanella, Enriconak ajánlva :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése