2013. április 11., csütörtök

Nápoly

"Nápolyt látni, és meghalni." Mindenki ismeri ezt a mondást. Mi az első tagmondatban foglaltakat szerettük volna megvalósítani.... :)

Rendkívül rossz a híre ennek a városnak, mindenféle ijesztgetéseket lehet olvasni a neten különböző fórumokon. Biztosan nem alaptalanul. Nekünk nem volt negatív élményünk, az esős időjárást kivéve. Nem rángatták le a táskánkat a vállunkról, nem törték fel a kocsinkat, mivel vonattal mentünk Sorrentoból Nápolyba, a Circumvesuviana vasúttal.

Nagyvárosi részlet
Volt ellenérzés bennünk a várossal szemben, de a főbb látnivalókat, vagy annak egy részét mindenképpen látni szerettük volna. Castel Nuovo, Castel dell'Ovo, Piazza del Plebiscito, Umberto Galéria, stb. A szemét sem volt olyan nagy mértékű, mint gondoltuk előzetesen, persze tisztának nem mondanám a várost. Amit láttam belőle az nekem tetszett, a többieknek annyira nem. És ne felejtsük el, hogy a Tirrén-tenger partján vagyunk... :)

Az utcai árusok mind külföldiek, többnyire afrikaiak
A Garibaldi térre ért ki a vonat. A nagy vasút- és metróhálózat itt fut össze, innen indulhatunk el körülnézni a városban. Térkép a vasútállomás információs pultjánál beszerezhető, a metrójegy kb. 2 euró egész napra. A metró jó, használható, minden megtalálható.

Esernyőárusokkal mindenfelé találkoztunk
A Garibaldi téren, a metróban sok afrikait látni, sok a rossz arc, de nem éreztük magunkat fenyegetve. Igaz, hogy a nagyon félreeső utcákat nem jártuk be, csak a frekventált helyeket, egyedül a Castel Nuovonál botlottunk kéregetőbe. Sokfelé lehet látni rendőrt vagy csendőrt és kutyákat, mintha Görögországban lennénk.

Ebtenyésztők a Castel Nuovo bejáratánál :)
Információk a városról: Nápoly. Külön a történelmi központról: Nápoly.

Akkor lássuk a "kötelező" képeket:

Castel dell'Ovo, a tojás
Castel dell'Ovo
A tenger ostromolja a várat
Kilátás az erődből
Castel dell'Ovo kakasa
Jobbra a Királyi palota, fent a Sant'Elmo erőd
Sport, vidámpark, üzletemberek, Palazzo Reale
Piazza del Plebiscito
San Francesco di Paola
Piazza del Plebiscito
Bohóckodtunk is
Piazza Trieste e Treno
Turistavárás az Umberto Galéria bejáratánál
Galleria Umberto I
Galleria Umberto I
Castel Nuovo a reneszánsz "betéttel"
A "betét" egy részlete
Tengerre tartó sikátor
A Tirrén-tenger partján, Castel dell'Ovo a háttérben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése