2013. április 11., csütörtök

Positano

A Sorrentói-félsziget legszebb része az Amalfi-part. Jó minőségű szerpentin vezet közvetlenül a tengerparton, a hegyekben, egyik városkától a másikig. Időnként azonban annyira beszűkül az út, hogy nagyon észnél kell lenni. Már említettem a buszokat egy másik bejegyzésben, de mellettük a "sima" autók is problémásak lehetnek, mert a helyiek - szokás szerint - nem "gatyáznak".

Az Amalfi-part tengerparti útvonala
Az úton nagyon sok tengerre néző panorámás kiálló van, ahol friss gyümölcsökből facsart, valóban 100%-os   gyümölcsleveket ihatunk elfogadható áron (1-2 euró). Akivel mi találkoztunk nagyon kedves volt, jól elszórakoztunk a positanoi dolce vitán. :) Egyébként is azt tapasztaltuk, hogy a vidéki dél-olaszok nagyon kedvesek, vendégszeretőek és jó humorúak.

Igazi narancs- és citromlé kapható
Az olaszok közvetlenek és barátságosak
Positano volt az úti célunk. Ahogy közeledtünk, egyre több útszélen parkoló járművel találkoztunk. Kilométerekre Positanotól már egy leállóhely sem volt, annyi volt az autó. A közlekedést még a gyalogosok és az edzést tartó kerékpáros csapatok is nehezítették... :) Azért még mielőtt ezt a tumultust elértük volna, találtunk olyan panorámahelyet, ahonnan szépen beláthattuk Positanot, illetve még Capri szikláit is a távolban.

A távolban Capri
Positano panorámája
Végül, a nagy zsúfoltság miatt csak átutaztunk Positanon Amalfi felé, de így is láthattuk, hogy milyen szép, hangulatos ez a hely, és hogy mekkora őrület lehet itt a főszezonban.

Információk a városról: Positano.

Még néhány panoráma kép:

Positano a szikla takarásában
A positanoi strand
Mesés fekvésű városka
Színes házak sokasága

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése