2013. április 11., csütörtök

Barletta

Április 2-án eljött, sajnos, az idő, hogy hazatérjünk. Előző este elbúcsúztunk ettől a csodaszép vidéktől, a Nápolyi-öböltől. Szállásunkról, Schiazzanoból, gyönyörű kilátásunk volt a Nápolyi-öbölre és a Vezúvra.

A Vezúv és a Nápolyi-öböl este, Schiazzanoból

Az utolsó napra, mielőtt Bariból Budapestre repülnénk, nagy terveink voltak: Áthajtunk a "csizmaszáron" a keleti partra, az Adriához és Bari környékén megnézzük a kisebb városokat, mint Barletta, Trani, Molfetta és Giovinazzo. Maga az autóút is nagyon szép volt, a nyugati hegyes vidékről szép, lankás síkvidéken át jutottuk el a tengerig.

Délolasz "tanyavilág"

Délután kettő óra körül érkeztünk meg ebbe a festői kisvárosba, melynek hangulata azonnal átjárt bennünket. A vár, a katedrális és a tenger "együttese" olyan elemi erővel hatott ránk, hogy csak na... :) Mindenkinek ajánlani tudom ezt a várost, kihagyhatatlan... és magyar vonatkozásai is vannak, ahogy arról a Wikipédián is olvashatunk. Ezen a napon rajtunk kívül nem sokan sétáltak a városban. Minden csendes, nyugodt és napfényes volt. Szóval nem kell ragozni a dolgot, lássuk a képeket: 

A barlettai vár
San Sepolcro-bazilika a vár felől
San Sepolcro-bazilika
Felhők gyülekeznek a város felett
Kutyasétáltatás
Hazafelé a sikátorban
A bazilika egy részlete
"Széles" utca
Helyiek a San Sepolcronál
Pálmafa alatt
Az Adria partján
Barletta csendes csónakkikötője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése